BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 21 november 2011

EGYPTEN: Militärregeringen avgår

The Guardian rapporterar direkt från Kairo här.
Egyptens regering tvingas bort
Åter bubblar upproret i Egypten, efter sommarens och höstens relativa lugn. På måndagseftermiddagen kom nyheten att regeringen avgår efter våld med flera dödsfall och tilltagande protester på Tahrirtorget i centrala Kairo, där upproret hade sitt epicentrum i våras när Mubarak till slut tvingades bort. På måndagskvällen rapporteras tiotusentals demonstranter befinna sig på och kring torget. Minst 24 personer dödades senaste dygnet, enligt AP:s journalister på plats i Kairo.

Egypten har letts av en interrimsregering stödd av militären som styrt landet i väntan på allmänna val som är planerade att hållas inom kort. Trots det har kraven på regeringens avgång växt till orkanstyrka, eftersom flera personer från Mubarakregimen fortfarande sitter vid makten.

Stor osäkerhet råder nu både kring vad som händer i den närmsta framtiden, och i vilken riktning landet går på sikt. Ett moment är det Muslimska brödraskapet som, befarar vissa bedömare, skulle kunna driva Egypten mot en mera extremistisk riktning om rörelsen når framgång i valen.

Mer läsning: The Guardian om senaste händelserna i Egypten:
The Guardians live-blogg från Kairo

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest