BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 16 augusti 2011

VÄRLDSEKONOMIN: Vad har hänt?

Vad menar Riksbankschefen?
Flera negativa signaler om den svenska ekonomin kom idag, där allt mer tyder på att Sverige riskerar dras med nedåt av de omfattande skuldproblemen i USA och Europa. Konjunkturinstitutet skrev ned prognosen för den svenska ekonomin och regeringen tog tillbaka vallöftet om ett femte jobbskatteavdrag, med motiveringen att landet behöver stärka sin buffert inför en orolig höst.

Stockholmsbörsen tre senaste månaderna.
Den ökande medvetenheten om att de stora skuldproblemen i Europa och USA inte går att få ordning på speciellt snabbt har som bekant gett ras på världens börser senaste månaden, inklusive Stockholmsbörsen som rasat runt 18 procent på tre månader.

I det läget gick Riksbankens chef Stefan Ingves ut på tisdagen och kommenterade att ingenting dramatiskt egentligen hänt i världsekonomin under sommaren. Ett uttalande som väckte rejäl förvåning. I den här krönikan på SvD.se förklarar jag, eller försöker i varje fall, vad Ingves egentligen menar.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest