BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 13 augusti 2011

BULLERÖ: Sista helgen före vardagen

BULLERÖ. Den här helgen har utvecklat sig till en av sommarens höjdpunkter. Jag kom nyss åter från grannsegelbåten, som bjöd kaffe och whisky efter att vi bastat i Bullerös vedeldade bastu och badat i 15-gradigt vatten utanför. Bredvid mig ligger ett mycket trevligt par som premiärseglat fem veckor i sommar med deras splitter nya Beneteau segelbåt. De visade glatt upp båten, som lämpar sig väl för en Atlantöverfart, vilket jag försökt övertala dem till.

Det är sant som jag läst att Bullerö är en av mellersta Stockholms skärgårds absoluta pärlor. Jag är mycket glad att jag åkte hit. En serie stigar tar besökaren över mer eller mindre hela den vildvuxna och kuperade ön, inklusive drömska lövsalar, karga klippor och förstås den pitoreska hamnviken med "byn", vilken består av fyra hus varav två är vandrarhem, ett är en öppen vilostuga för utslitna resenärer och ett disponeras av tillsyningsmannen. På ön strövar vilda och hyfsat tama får som går runt och bräker och som man kan klappa. Vägar saknas.

Just nu lyser fullmånen över viken. Jag har grillat korv, idag igen, läst, badat, promenerat och oljat trädetaljer på båten. Imorgon - är det söndag då verkligen? - bär det av inåt Ingarö igen, för den här semesterns sista båtresa. Deprimerande. Måtte det bli många till. Detta, gott folk, är att leva.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest