BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 20 april 2009

NYA BILDER: Kolla weekend i polska Warszawa

Fotoalbumet finns även att klicka på bland de andra i spalten till höger.

På flygplatsen efter Warszawa-weekend

CHOPIN INT. AIRPORT, WARSZAWA. Sitter och tar en pilsner med en timme kvar till avgången. Nöjd med Warszawa, sugen att se mer av Polen. Nästa gång vill man nog täcka in Krakow och de bergiga, södra delarna.

Snart hemfärd - och imorgon hoppas jag på sämre väder hemma i Sthlm än vad det är i Warszawa nu, för då tänkte jag deklarera.

Hej.

Skitande duva nära stoppa hemresa


Warazawas kulturhus, färdigbyggt -55 och uppfört på initiativ av Josef Stalin som inspirerats av Empire State Building i New York. Det var längst upp där i Stalins torn som passet åkte ur fickan på min jacka (se pilen).

Här är en bra story som jag just håller på och hämtar mig från:

Var och kollade på utsikten uppe i Stalins 231 meter höga torn i centrala Warszawa. Där uppe håller även duvorna till (se bildbeviset till höger!). Plötsligt: blask! Duvskit på hela ryggen på jackan. Äckligt ju, så jag går in på toan hos ett fik däruppe och tvättar av jackan i handfatet.

Två timmar senare: dags att ta flygbussen till flygplatsen. Panik: passet är väck ur innerfickan på jackan. Kollar snabbt hotellet, en restaurang – inget resultat. Då slår det mig – duvan i Stalins torn? Kan det ha åkt ur fickan vid jacktvätten? Snabbt bort dit igen, hittar en snabbtänkt kvinna som snackar polska, hon uppfattar ordet "passport" och anropar vaktpersonalen uppe i tornet. Jag begriper inget av vad som sägs. Tant och jag snabbt upp i hissen, bort till vakternas lilla kur – och där är passet. Flax, kan man säga.

Nu ska jag bara försöka hinna med planet oxå. Borde gå, två timmar kvar.


Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest