BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 18 juli 2008

Webb-TV: Här hoppar Per på stranden

Kl 9.00: Morgondopp


Bad i morgonstund. Hej vad man piggnar till.

Alex o jag var nere o badade kl 9 på morgonen. Nu käkar vi frukost på beachen. Nästan vindstilla o mäktiga vågor, gissar att det är gammal sjö som kommit över Atlanten från nåt oväder i Afrika.

Way off in Florida


Florida Sunset. Vi stannade här på väg norrut. På andra sidan vattnet syns södra delarna av Melbourne. Går man ur bilen här blir man myggbiten. (Klicka för större bilder.)

MELBOURNE BEACH, Florida. Efter bad i Fort Lauderdale har vi fräst på i vår usla Toyota 4Runner (en servicelampa lyser på panelen, förarstolen är suveränt obekväm och farthållaren funkar inte) och har hamnat cirka åtta-tio mil söder om Cape Canaveral och NASA:s rymdjippo. Vi körde de sista milen ute på den smala landtungan utanför själva fastlandet som egentligen följer större delen av Floridas östkust. Där fanns just inte mycket mer att se än den solnedgång som är på bild här ovanför. Månen blev det också en fin bild av.

Stället heter Melbourne, eller egentligen Melbourne Beach, eftersom vi är kvar ute på landtungan. Där trängs gated communities bredvid varandra mil efter mil, omgärdade av murar av grönska som stänger ute all insyn. Här skulle jag inte trivas. Välstädat, välordnat, någon enstaka bil och inte en synlig människa, i varje fall inte på kvällen då vi kom. Stället vi hittat, en hel lägenhet med kök, havsutsikt, kök och kyl/frys, skulle däremot funka perfekt för ett halvårs vistelse. 90 dollar plus skatt.

Lite oklart vad vi gör imorgon. Ingen är superintresserad av Cape Canaveral, men vi ska i alla fall stanna till där. Gissar att det blir ett par timmar. Vädret avgör delvis, men en variant är att man sedan eldar på norrut in i Georgia och mot Savannah. Tror vi kör dit i vilket fall. Det ska verkligen bli kul att återse denna Söderns pärla, med sin mystik, konservatism och historia.

I sammanhanget måste jag passa på att rekommendera boken (eller för den delen filmen med samma namn från 1997, regisserad av Clint Eastwood) Midnight in the Garden of Good And Evil. Svårslagen läsning.


Skylten: Oceanfront, Tuskaway Shores. Middag på Tropics Bistro.


Rummet som jag och Jonas ockuperat. Till höger: en avspärrning på beachen skyddar ägg som sköldpaddorna lagt i sanden. När de kläckts gissar vi att de kravlar ner till havet.


Utsikten från vardagsrumsfönstret: månen i sydost.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest