BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 26 maj 2012

SKÄRGÅRD: Fröjd vid Vildgrytan

VILDGRYTAN, STOCKHOLMS SKÄRGÅRD. En segelbåt (bilden) la till i eftermiddags. Ombord finns, har jag kommit på genom att lyssna på konversationen i sittbrunnen, ett tjejgäng som är ute på navigationskurs. Läraren/kaptenen mästrade om bäring, avdrift och pålstek förut när jag satt och åt min grillade korv. 

Har företagit två paddlingsturer idag med den nya, uppblåsbara kajaken. Först paddlade jag runt till andra sidan grannön, Vindalsö, där det finns sandstrand och ett scoutläger, eller vad det är. Sedan på eftermiddagen paddlade jag runt Vildgrytan, vilket tar kanske 20 min. Ett tag funderade jag på att paddla vidare ut till Sandhamn men det är trots allt en bit till så det får anstå till senare. 

Sen har jag oljat akterdäcket, sovit lite, skrivit lite, gått en sväng på ön, solat, läst och lyssnat på radio. En angenäm helg så här långt. 

Vinden nu vid kvart i tio är 0 meter per sek, men tidigare har det blåst 4-7 nord till nordost. Jag var uppe i ottan i morse och förtöjde om eftersom vinden låg på från babords reling, så nu ligger jag perfekt. 

Imorgon tänker jag mig kanske lunch på Sandhamn innan det bär åter Ingarö. 
/ErikKayaking in the Swedish archipelago

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest