BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 12 januari 2009

Lägesrapport: Tö i Hammarbybacken

Så här dystert såg det ut vid Hammarbybacken i södra Stockholm på måndagseftermiddagen. Tung blötsnö, avstängda liftar och naturligtvis ingen åkning. Till helgen ska det dock bli kallt igen, hoppas kunna åka ett par åk då.

Skidbolaget Skistar, som utöver Åre och en rad andra anläggningar även driver Hammarbybacken, slarvar med uppdateringen på sin hemsida om Hammarbybacken. Där stod idag att nästan hela backen var öppen (se lilla bilden bredvid), men det visade sig alltså vara fel.

Den här delen av Hammarby är inte särskilt festlig överhuvudtaget oavsett väderlek, konstaterar jag i förbigående.

Nu undrar jag om det inte får bli en Max hamburgare nere i Hammarby sjöstad. Så har jag gjort något vettigt här iallafall.

Hasta la vista, Vista

Det här är hur dåligt Windows Vista är: min pc går inte ens att starta om i felsäkert läge, då hänger den sig. Än mindre går det att köra skivan med Windows och återinstallera skiten. En fullt fungerande och rätt dyr laptop är således helt obrukbar tack vare det odugliga Windows Vista.

Tack och lov att jag hann köpa en Mac också innan det här hände.


UPPDATERING tisdag 13 jan:
Jag har precis lyckats köra igång en skiva med det uråldriga operativsystemet Windows Me från typ 98 nån gång, för att överhuvudtaget få maskinen att reagera. Därefter hoppas jag kunna köra in Vista på nytt, i brist på något bättre. Behöver jag påpeka att hela operationen gör att alla mina filer på datorn är puts väck för alltid?Tö stoppar slalomåk


Typiskt: jag hade just bestämt mig för att åka bort till Hammarbybacken och åka lite skidor. Fin utsikt över Stockholm har man i varje fall. Men nu töar det och blåser dessutom så jag lägger ner det. Får syssla med att försöka få igång min senila pc-laptop, läsa om Mexiko och kanske titta till bilen. Till helgen ska det däremot bli kallt igen, enligt vädertjänsten i min mobiltelefon (!), så jag får väl hålla mig till tåls några dagar.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest