BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 16 maj 2010

THAILAND: Krisen förvärras - skottlossning i stan

Sitter här vid Medelhavet på betryggande avstånd och läser de senaste nyheterna från Bangkok. En norsk korrespondent sitter fast på sitt hotell och hör skottlossning runt om i stan. Bara ett tiotal gäster av normalt flera hundra finns kvar och de flesta i personalen vågar inte ta sig till hotellet, som är omringat av de regeringsfientliga demonstranterna, "rödskjortorna", skriver Aftonbladet som pratat med den norska reportern.

Igår läste jag att militären säger sig vara redo att driva ut ockupanterna med våld, något militären varit avog till tidigare, även när motdemonstranterna "gulskjortorna" härjade Bangkok för ett par år sedan och stängde stans flygplats.

Regeringen har lovat att tidigarelägga ett val, om jag minns rätt, men det har tydligen inte hjälpt, särskilt inte sedan rödskjortorna ledare skjutits. Nu finns risk för ett säkerhetsmässigt sammanbrott och, i värsta fall, ett thailändskt inbördeskrig i varje fall i Bangkok. Det är synd att det ska gå så illa för ett så fint land som Thailand, som förtjänar mycket bättre.

BAD: Rapport från playan

Badade just i Medelhavet. Det är årets första dopp i Europa, om än inte årets första totalt - det var istället Byron Bay i Australien i januari. Vattnet här i Alicante är inte jättevarmt, jag gissar på 20 eller strax där över, som Östersjön en bit in i juni. Men det är helt klart badbart och svalkar fint. Beachen här är full av folk, man hör inte minst en hel del svenskar.

Imorgon lämnar jag stan för nya äventyr (se tidigare inlägg), två dagar här känns lagom.Location:Paseo de Gómiz,Alicante,Spanien

Morgon i Alicante

Går ut på morgonpromenad i Alicantes gamla stan - och det är helt tyst. Gissar att en hel del spanjorer ligger hemma och tar sovmorgon efter en sen lördagkväll. Fast ändå: det var väldigt städat ute igårkväll, fram till midnatt i allafall. Nu är det hursomhelst tyst, biltrafiken från stans övriga delar tränger inte in hit genom stenhusen. En kvinna och en äldre herre är ute med sina hundar. En duva försöker hitta mat bland gårdagskvällens matsmulor, men de har blivit bortsköljda med vattenslang - hela stan verkar avsköljd, det ser ut som det regnat.

Inte ett moln syns på himlen nere vid båthamnen där jag sitter nu på en bänk och spanar bort mot en ståtlig norskflaggad Grand Banks, där det var folk ombord igår. De satt på akterdäck och stirrade in mot strandpromenaden, utan någon som helst ansats att starta motorerna, lägga ut och åka någonstans. De kanske är rika nog att köpa båten, men inte rika nog att betala bränslanotan.

Försöker bestämma om det ska bli en dag på beachen idag. Tror det, igår syntes folk som badade i Medelhavet. Med den här solen, och om det håller sig hyfsat vindstilla, borde tempen dra sig uppåt 30. Aaahhh...
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest