BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 1 februari 2011

EGYPTEN: Skott hörs i Alexandria

Det verkar som militären försöker få demonstranterna att hörsamma utegångsförbudet. Skott har hörts i Alexandria, där en demonstration också pågått i flera dagar, men det tycks vara varningsskott.

EGYPTEN: Mubarak stannar - utlyser nyval

Det verkar som president Mubarak stannar till nyval i september, samtidigt som han låter inleda samtal med oppositionen om "politisk reform". Mubarak säger på tisdagkvällen också att han vill "dö på egyptisk mark" och önskar ett värdigt slut på sin tid vid makten.

En demonstrant som Al Jazeera intervjuade var tveksam till fortsatta protester. Samtidigt är torget i Kairo fortsatt fullt av skrikande demonstranter ikväll, som kräver omedelbar avgång.

EGYPTEN: Mubarak avgår, enligt uppgift

JUST NU: Obekräftade uppgifter kommer nu på tisdagskvällen om att Egyptens president Mubarak ska ge besked om sin politiska framtid senare idag och att han inte ställer upp för en ny period som president.

Så här skriver Huffingtonpost.com alldeles nyss, information hämtad från Twitter:

UPDATE: It is being reported that Mubarak will say he will not run for president again. Al Arabiya tweets:

@ AlArabiya_Eng : Mubarak scheduled to give another speech Tuesday; reports say he is due to announce that he will not run in the upcoming elections #Egypt

And from Reuters:

@ REUTERSFLASH : Al Arabiya says it has report that Mubarak will not run for president again

President Mubarak will give a speech today, according to Reuters:

@ Reuters : FLASH: Egyptian President Hosni Mubarak to give speech on Tuesday, vice president has started meetings with other parties: report

RESOR: Här är världens bästa resmål

Flygsöksajten Skyskanner.se har listat vad man anser är världens bästa resmål. Kategorierna är bland andra bästa tränder, mat och nattliv. Inga direkta överraskningar finns på listan och hur utvärderingen gått till framgår i varje fall inte av den artikel som SvD Resor pulblicerat. Men som inspiration duger det bra.

>>> Länk: Världens bästa resmål
http://www.svd.se/resor/nyheter/varldens-basta-resmal-utsedda_5907745.svd

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest