BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 15 april 2010

ISLAND: Vulkan stoppar flyg

Flygen i norra Europa
stoppas av askmolnet
Flyg i norra Sverige och Norge, samt i Finland och Storbritannien har stoppats sedan askmoln från det pågående vulkanutbrottet på Island hotat driva söderut och in i flygrutterna. Ryanair meddelade tidigare idag att inga flyg skulle lyfta från London Stansted. Samtliga flygplatser i Skottland har stängts och likaså majoriteten av de i England. På Heathrow i London har 150 avgångar ställts in, rapporterar Associated Press.

Finska luftfartsmyndigheten sa att alla rutter över havet mellan Sverige, Finland och Storbritannien ligger i farozonen för asknedfallet och stoppas därmed. Från Norge meddelades att flighter till och från norra Ryssland och Danmark också riskerar att drabbas. Flyg har även stoppats i Nederländerna.

Små partiklar av sten och annat material som finns i vulkanisk aska hotar täppa till jetmotorerna i flygplanen och orsaka motorhaveri.

Passagerare ombeds kontakta sitt flygbolag och planerar för alternativ transport – eller förbereda sig på att vänta. Det är oklart när trafiken kan komma igång igen.

Det är det andra utbrottet från samma vulkan på en månad. Vulkanen finns under glaciären Eyjafjalla på södra Island.
KARTA: Här finns vulkanen
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest