BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 30 september 2011

OKTOBER SNART: Sista skärgårdshelgen?

 

STORÖ, SYDOST OM MÖJA. Det börjar bli tjatigt, men det blev ännu en kanondag i skärgården, med gång från Ingarö över Kanholmsfjärden till Storö, strax sydost om Möja, där jag lagt till på den sydliga spetsen. Helt vindstilla och återigen stjärnklart, med en temp som först nu vid halv nio börjar krypa nedåt och bli kylig. En ensam segelbåt kom och segade sig in i viken med hissade segel för nån timme sen, det var knappt den kom framåt alls. 

Jag har grillat pepparbiff på berget och njutit av kvällen, en trevlig stund i stillhet som dock förmörkas en aning av beskedet att arbetsgivaren Schibsted ska spara 150 miljoner på främst Afotonbladet men också på SvD där runt tio får lämna redaktionen. Just som känslan var att det började gå någotsånär bra igen. Sånt är livet, tydligen, fullt av överraskningar. Imorgon har jag en plan att faktiskt besöka Sandhamn, kan vara mysigt så här off season när alla stekarna dragit hem och hänger runt Stureplan. Vi får se hur det blir.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest