BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 25 juli 2008

Delfinchock

Vi har sett delfiner vid stranden.

Runt sex timmar bakom ratten

CLEARWATER, FLORIDA. Kraftfull körning idag, ett åttatimmarspass (Jonas körde sista biten) som tagit oss från Niceville, eller om det kanske hette Viewcrest, i nordvästra Florida ner till Clearwater, strax väster om Tampa. Enligt Google Maps ska sträckan - den sträcka vi valde, bör tilläggas - gå på strax under nio timmar. Verkar rimligt, men det var ändå segare än vi trodde.

Men oj vilka trevliga samhällen man kör förbi längs väg 98 vid Mexikanska golfen, kuststräckan i det som kallas "Panhandle" strax innan landmassan svänger av nedåt Floridahalvön. Lugna, vackra och otroligt välskötta småstäder där jag lätt skulle kunna hänga en månad eller så. De känns inte alls "amerikanska" i ordet sämsta bemärkelse (det finns förstås bra bemärkelser också) utan snarare sydeuropeiska i sina färgkombinationer och sin planering. Se bild. Trots att den vägen gjorde att vi kom bra mycket senare hit än vi trodde så är jag glad att vi körde så och inte tog den alltid lika trista Interstaten.

Eventuellt förlänger vi bilhyran en dag till. I så fall kan vi ägna ett par timmar till bad på fredag här i Clearwater, ett trevligt upperclassigt ställe som ligger precis vid Golfen. Går inte förlängningen igenom så måste vi dra härifrån runt halv två för att klara återlämnningen av kärran i Miami. I vilket fall skiter vi nog i Tampa - har inte läst på så noga men jag gissar att det är en hamnstad framför allt som inte har så värst mycket att erbjuda i övrigt. Men det är en gissning förstås.

Just nu är jag jäkligt seg efter sex timmars körning och bara en sallad i magen. Ska bli skönt sova.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest