BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 17 februari 2008

Stranden alldeles nedanfor mitt stalle

Stranden där jag bor. Sahar ser det ut overallt ungefar. Det roliga ar att det ar so manga filippiner har som ocksa semestrar. Det trakiga ar att det ar nastan lika manga vasterlanningar.

Från en av världens största städer till en mkt liten ö

BORACAY. Det här molniga vädret har förföljt mig en timme söderut från Manilla, till lilla Boracay där jag precis hyrt ett rum. Flygplatsen är en remsa cement bredvid vattnet med en låg bergskedja till höger och en liten fesen stad, by kanske, mitt emot. De lastar av väskorna direkt på plattan och rullar dem 50 meter till en sorts miniterminal där vi turister - inkl danskar och tyskar - står i en skock och ser bortkomna ut. Sen köper man en knippe biljetter som inkluderar en tur med mc-sidovagn till en brygga, där man kliver på en gisten dieseldriven trimaran, som kör skocken över sundet till Boracay.

Efter ännu en tur med en svårt pressad Kawazaki-mc-taxi med mig, ryggan och vad som verkade vara en hel filippinsk familj har jag nu alltså kommit till White Beach, Boracay. The place to be, om man ska tro reklamen. Träffade en kvinna på mc:n som driver bungalowhotellverksamhet här och efter att, av ren princip, ha lyckats skaka av mig de jobbiga månglarna som väntar vid alla bryggor så valde jag hennes ställe. 1500 peso natten, ca 270 kr kanske. Går säkert att hitta billigare om man vill, det gör det alltid.

Hon lärde mig något om vädret - de här molnen är tydligen normala för årstiden. De varmaste månaderna är mars-maj, nu däremot smälter den sibiriska isen, menar hon, och söker sig ner genom det asiatiska flodsystemet och kyler Sydkinesiska sjön. Inte vet jag om det stämmer men det duger för mig som förklaring.

Inte för att det är kallt på nåt sätt, det är behagligt och fläktar en hel del. Men det får gärna bli lite sol några dagar, tack.

Usch, nu hör jag en svensk karl stå och prata i mobil här nedanför. Man kommer inte ifrån att detta ändå är ett turisttillhåll. Jag räknade med att stanna ev upp till en vecka men nu får jag se. Kanske blir fyra-fem nätter. Ska utvärdera alternativen. Och se mig runt lite. Och förstås - bada.

/Erik

0705650021
0706356502

Dominoeffekt på flygplatsen

Ett plan blev försenat en kvart vilket tycks skjuta hela tabellen bakåt. Min flight 6K889 till Caticlan ska numera gå 12.45. Nu är klockan 12.36 och inget plan i sikte. Kl 13 ska inte mindre än tre flighter avgå till samma ställe, de lär försenas allihop.

Welcome to Manilla Domestic Airport.

Trycket på Arroyo växer

Den religiösa ledaren Eddie Villanueva vädjar nu till Filippinernas fem högsta politiska ledare att bortre från personliga hänsyn och istället hitta ett sätt att minska det folkliga raseriet mot president Gloria Arroyo. Annars är risken att blod kommer att flyta, säger han till Philippine Sunday Inquirer.
Protesterna mot Arroyo har jag eskalerat de senaste dagarna efter misstankar om korruption i samband med en affär med ett bredbandsbolag, enligt tidningarna.
Arroyo anklagas också för att ha manipulerat tidigare valresultat.
Senast Arroyo var i lika hårt blåsväder var 2005, då i en skandal som inkluderade illegal buggning i samband med ett påstått riggat val året före, skriver The Inquirer.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest