BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 30 juni 2010

VÄDER: Orkan till attack mot Texas & Mexiko


Här drar orkanen Alex fram
Det tropiska ovädret som fått president Obama att utlysa katastroftillstånd i södra Texas har nu uppgraderats till en orkan, döpt Alex, i kategori 2 (på en skala 1-5), samtidigt som delstatens södra delar började märka av effekterna av Alex på onsdagen. Tornados har rapporterats vid kusten och byggnader har skadats, men inga personskador tycks ha inträffat. Även Mexikos nordöstra del ligger mitt i orkanens förväntade färdväg, som den här kartan från Fox News visar.

Alex kommer mitt i det delikata saneringsarbete i Mexikanska Golfen från BP:s oljeläcka strax söder om New Orleans. Det arbetet försvåras av ovädret, rapporterar flera medier inklusive New York Times, även om Alex tycks ta en sydligare bana och inte direkt påverka området för läckan.

Under förra helgen orsakade Alex översvämningar när ovädret då drog fram över Centralamerika. I södra Texas har vissa motorvägar stängts av under onsdagen och befolkningen både i norra Mexiko och södra Texas förbereder sig för översvämningar av den störa mängden regn orkanen släpper ifrån sig.

Det är ännu tidigt på orkansäsongen i Mexikanska Golfen och därmed en aning oroande att en så stark orkan redan hunnit bygga upp sig.

JOURNALISTIK: Gamla storysar vi minns

Ur arkivet:
Hyr en egen tysk - på nätet
Kollade igenom mina egna gamla artiklar på svd.se och hittade den här godbiten: Hyr din egen tysk - på nätet, som jag skrev den 22 april 2005. Till stor fröjd för webbredaktionen om jag minns rätt, eftersom varenda läsare klickade på den. Nu, fem år senare, visar sig den fejkade hyr en tysk-sajten fortfarande finnas kvar, med 237 "hyrbara" tyskar i registret. Bra tidsfördriv i att kolla runt på några minuter medan kaffet kokar upp.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest