BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 21 november 2009

NATURFOTO: Stockholms skärgård i nov.

Snart ligger öarna i mörker
Den 21 november och jag har tagit Chevan ut till Björkviks brygga, Värmdö. Står högt upp på en klippa och ser den här utsikten, det är helt stilla. Fantastiskt trevligt. Måtte det snart bli sommar igen.

Ett rätt stort gäng dykare, säkert 20-30 personer, var igång med korvgrillning vid bryggan. Jag trodde de redan varit i, med hjälp av det halvskumma dagsljus som ändå fanns, men lagom till att jag skulle åka hem strax efter 15-tiden ställde sig en tjej upp som visade sig vara dykarbasen och sa att: "Nu är klockan strax efter tre, vi siktar på att vara i halv fyra så är vi i fyra". Vilka överambitiösa människor.
Några envetna sportfiskare hoppas på napp nu när fisken inte är så slö i varmvattnet.KARTA: Här är Björkviks Brygga:


View Larger Map

JULKLAPPSTIPS: Stöttålig kamera som klarar vatten


Pallar tuffa bilder för äventyraren
Den här kameran har Casio just lanserat, Exilim G – en i mängden av kompaktkameror visserligen, men en som även klarar slag, vatten och fall från drygt 2 meter. I alla fall enligt tillverkaren. Något test har jag inte kunnat göra med den, och frågan är om jag köper en heller. Men för den som ska ut på kajaktur, forsränning eller hoppa fallskärm kan den kanske fylla en funktion.

Jag har däremot ett exemplar av föregångaren, fast utan stötskydd och vattentäthet. Den har jag varit nöjd med i flera år, även om den börjar ge upp andan så sakterliga nu, bucklig och dan efter en hel del äventyr både i USA och ställen som Kambodja (bilden: tempelstaden Angkor). Men för att vara så liten tar den mycket bra bilder och har en rätt vettig blixt (även om det är blixten som ibland inte funkar numera på mitt exemplar). Här är ett exempel på foto taget med min Casio.

"G"-et i kameranamnet är en passning till Casios stötsäkra klockor G-Shock som kom på 1980-talet.
Jämför: Fler kameror som påstår sig vara stötsäkra:

HELGNÖJE: The Vattenfall Song


Här sjunger Vattenfalls personal
om skandalbolagets goda energi

Antingen har någon på det skandaldrabbade Vattenfall läckt en intern motivationsvideo för personalen, eller så har något hänt som jag inte begriper. I alla fall - här är den, fresh from Youtube: The Vattenfall Song! Inklusive Josefsson. Klicka play och fröjdas.

Se The Vattenfall Song - klicka play!

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest