BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 23 augusti 2011

USA: Skalv längs östkusten

JORDBÄVNING I ÖSTRA USA
Amerikanska medier rapporterar om en jordbävning i styrka 5,9 på Richterskalan som skakade stora delar av Atlantkusten på tisdagskvällen svensk tid. Epicentrum bestämdes till de centrala delarna av delstaten Virginia på ostkusten (se kartan), men skalvet kändes i såväl Carolinas-delstaterna som så långt norrut som Kanada.

Byggnader skakade och en video (nedan) visar Vita Huset, samtidigt som kameran börjar vibrera under det 45 sekunder långa skalvet. Några svårare skador har inte rapporterats, enligt Citizen's Voice.

Experter varnar för efterskalv som kan komma och gå i flera månader. Regionen är inte en aktiv jordbävningszon, till skillnad från västkusten, däremot har den varit det för länge sedan. Spänningar och sprickor kan finnas kvar i marken som förklarar skalvet, skriver USA Today.

Enligt US Geological Survey, USGS, var inte skalvet väntat. Jordbävningen är en anledning till oro eftersom infrastrukturen på östkusten inte är anpassad för att klara svårare jordskalv, säger David Oppenheimer vid USGS.

TV: Här skakar kameran av skalvet
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest