BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 11 september 2010

USA: Årsdagen av 9/11-terrorn

TV: Brodern dog när WTC-tornen föll

Religiöst bråk överskuggar 
årsdagen av 9/11 i New York
Idag, den 11 september, nio år efter terrorattentaten i New York och Washington DC, överskuggas årsdagen av diskussioner och bråk i New York och i USA kring hur muslimer behandlas och vilka rättigheter de ska ha i USA. San Fransicso Chronicle har en story om hur vissa amerikanska politiker och opinionsbildare använder attackerna för att begränsa och försvåra livet för amerikanska muslimer. I USA har två separata händelser accelererat hela diskussionen: det planerade bygget av en moské nära platsen för World Trade Center i New York, och en extremistisk kristen pastor, Terry Jones, i Florida vars planer att idag bränna koranen riskerade skapa än mer hat mot USA utomlands. President Obama försökte i veckan få stopp på planerna för koranbränning, och manar till sans och lugn mellan olika religiösa grupper, skriver New York Times.


Mitt i alltihop reser sig sakta det nya World Trade Center ur den stora gropen på södra Manhattan där de två tvillingtornen stod fram till exakt nio år sedan.

Se SvD:s grafik av hur det nya området ska se ut när det är klart, vilket dröjer ett bra tag än.

• Fler internationella nyheter om 9/11-årsdagen (Google News)
• Läs tidigare inlägg om New York
• Läs flera inlägg om terrorism
• Läs alla inlägg om USA
TV: Se pastorn som hotar bränna koranen
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest