BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 3 april 2007

En rik mans festmiddag

Varandes den sista dagen i Vietnam, tankte jag att jag skulle festa till det lite. Gick saledes och letade upp en fin vietnamesisk restaurang och bestallde in forratt, varmratt och tva pilsner (en ny zeelandare bjod pa ett glas rodvin ocksa men det var gratis). 8 US-dollar och 40 cent. Alltsa ca 60 kronor. Det ar latt att leva billigt, sett ur svensk synvinkel.

Mumsade "bun cha" till forratt, varrullar och en sorts panerad fisk ihop med en vidunderlig sas och glasnudlar. Top notch. Hittade en ny pilsner ocksa, den vietnamesiska Halida. Inte tokig.
En karl vid Halida-pilsnerbil. Inte min bild.

Darefter gick jag pa City View Cafe och bestallde in en Tiger och en whisky. Cafeet ar bara fem vaningar men det racker for att fa en fin overblick over stan, eftersom den ar sa platt, och framfor allt over den lilla sjon de har i mitten, som en hundradels Roxen, och som de tydligen ar valdigt stalta over.

That's that.

Alla verkar vilja till Hongkong

Det ar kallt som bara den i Hanoi idag. Det brukar inte vara sa har, pastar de, men jag tar inga risker utan drar harifran imorgon. Hade en tanke pa en treking-tur inat landet - det finns valdigt fina parker etc man kan traska runt i - men i sa fall duger inte det har vadret.


En webcam jag hittade som visar vy fran The Peak, Hongkong.

Det visar sig att taget till Kina, via Goungzhou i Kina, bara avgar tisdagar och fredagar fran Hanoi, och dagens avgang ar full. Till fredag vill jag inte vanta. Aterstar flyget, i praktiken Hongkong Airlines och Vietnam Airlines. Efter att ha surfat runt och pratat med fyra resebyraer som ibland sa att alla flyg var slut, ibland att det fanns kvar (fast priserna varierade beroende pa vart man gick) har jag nu i alla fall kopt en biljett till HK imorgon 11.05. Ska bara lura ut varifran flygbussen gar. Det blev sannolikt det dyraste alternativet, och i alla handelser resans dyraste biljett hittills, 384 USD inkl skatt (undantaget Sthlm-Singapore forstas) men det ar inget att gora at. Det ar tydligen en het flyglinje.

Hanoi ar i alla fall en valdigt trevlig stad, delvis ar det synd att den inte far mer tid av mig. Men jag borjar kanna mig matt pa Vietnam nu. Denna totala overetablering av mc-taxi irriterar.

Kanadensare Eric har aterforenats med sin kompis i Saigon och ar pa battringsvagen, ar det senaste. De flyger till Japan inom kort, pluggar visst pa stipendium dar.

Molnigt

Det ar molnigt i Hanoi idag och inte sa varst varmt. Visserligen bra promenadvader och for mig som brant mig lite passar det fint. Har suttit och kollat flygbiljetter. Nu ska jag ut och se stan och kolla med en resebyra.
Klockan ar tjugo i tio lokal tid.

For kannedom: Tiger Beer ar min nya favorit just nu. Billig och lagom mustig.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest