BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 15 februari 2008

Demonstration ger trafikkaos

De demonstrerar mot president Gloria Arroyo längs Ayala avenue i finansdistriktet.
- Alla i regeringen är korrumperade i det här landet, förklarar min taxichaffis grunden för missnöjet.

Lunch at Shakey's

Har hittat ett pizzajoint, Shakeys, inne i ett köpcentrum som sett bättre dagar. Har gått en bra bit längs bland annat Finance road, som visar sig vara en transportled för tung trafik mitt inne i stan, troligen för att hamnen ligger i närheten. Eller så gillar de bara att köra långtradare i stan. Avgaserna ligger som en blå svans längs vägen.

När jag gick in i köpcentrat fick jag visa upp innehållet i väskan för vakterna. Här är ett jäkla oväsen, varje matställe spelar sin musik plus att det sitter en stolle och trummar utanför.

Ska kolla lite här sen ev en taxi till finanscentrat Makati.

Måste byta mobilnät så fort jag ska skicka något på mobilen för att få 3g. Fattar inte varför. Risken är att det här blir en kostsam resedagbok.

På historielektion i skuggan

Här är jag nu på morgonkvisten vid Fort Santiago, en del av stadsdelen Intramuros i Manilla. Taxichaffisen körde mig till immigrationsmyndigheten (!) först så jag fick leta runt lite. Standarden här är något bättre än där jag bor i Malate.

Men man får förklaringar till sakernas tillstånd längs vägen. Manilla bombades rätt svårt under kriget och USA hade problem att klara av Japan till sjöss, även om amerikanskt pansar var bättre, har jag fått veta. Så när en rad efterföljande mer eller mindre korrupta regimer hade att bygga upp Manilla efter kriget och självständigheten är det kanske inte konstigt att det gick som det gick. Förklarar kanske vissa av dessa mängder fula betongkomplex av sovjetsnitt man ser överallt.

Den här parken i fortet är i alla fall en skön avkoppling till avgaskaoset utanför. Ska hänga här någon timme. Mycket kvavt och molnigt.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest