BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 9 december 2009

ETT NYTT LIV: Ingen SvD på ett halvår


Firar sex månader utan jobb
Sedan runt tre timmar, när detta skrivs, är jag inofficiellt (officiellt på tisdag) tjänstledig i sex månader framåt. Jag firar just nu min nya livssituation med att avnjuta en flaska Crémant D'Alsace Dopff Brut i soffan i hemmet tittandes på Sjön Suger med Lennart Jähkel och Johan Ulveson, ett av mina favoritprogram vintertid (Kanal 9 onsdagar 22.00). Det känns en aning märkligt att jag inte ska åter till tidningen på ett halvår. En helt och hållet positiv känsla dock, ehuru ovan.

Fast ingen rast ingen ro: imorgon ska jag hämta passet hos Bangladesh ambassad i Solna, byta däck på bilen, fixa en del praktikaliteter kring min firma Bergin Media och gå ut och ta en öl. På fredag ska det städas i lägenheten inför uthyrning och en hel radda andra grejor. På måndag en jobblunch. Packa bör man väl göra endera dagen också eftersom jag åker på tisdag. Det vore ju skam att sitta sysslolös.

Men just nu njuter jag bara.

FILIPPINERNA: Fredsavtal nära

Filippinsk gerilla vill
ha fred med regeringen
Regeringen i Filippinerna och en muslimsk gerillagrupp som går under namnet Milf i södra delen av landet är på god väg mot ett fredsavtal. Det kan sätta stoppa för konflikten som varat i årtionden och krävt 150 000 människoliv, rapporterar AFP via TT.

"Vi försöker få avtalet undertecknat efter första kvartalet nästa år, i mars eller april", sade den malaysiske medlaren Othman Abdul Razak till AFP på onsdagen.

Milf är den största muslimska rebellgruppen i Filippinerna. Den mindre Abu Sayyaf-gerillan, med bas på Mindanao i söder, är känd som mer radikal och där är ännu ingen fred i sikte.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest