BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 24 februari 2012

Första dagen i Rio

Vart man är vänder sig i Rio de Janeiro så väntar sig en storslagen vy. Som här, högst uppe i området Santa Teresa i närheten av hotellet. Scenerna som Rio bjuder på är sådana att de nästan skulle kunna vara ur en animerad film.

Men det är inte helt sant - Rio är som få uppdelad i bra och dåliga kvarter. Det känns faktiskt väldigt tråkigt att inte kunna gå vart man vill med tanke på risken att råka ut för rån eller annat elände. Nu till exempel lurar vi på hur vi ska ta oss till den brygga imorgon där en turbåt utgår ifrån, och som vore kul att komma med.

Se måste man förstås upp på kullen som syns på bilden här, Sockertoppen, dit det går linbana, samt förstås ta sig upp till Jesusstatyn med sin hänförande utsikt.

Det är två nätter här, i Santa Teresa en bit uppåt stan, sedan tre nätter nere vid stranden Ipanema. Helt ok kvarter båda två. Snart dags för middag för övrigt.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest