BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 9 augusti 2009

Möja är fint - men det finns bättre.

MÖJA. Just nu sitter jag på trappan till vandrarhemmet och skriver, omgärdad av mygg. Min antimygg-roll on, rekommenderad mot sydostasiatiska malariamördarmyggar tycks ha ringa effekt. Vi var och käkade hamburgare nere vid bys Berg, sen gick jag den ca 40 minuter långa promenaden åter, sket i utedasset och gick och badade i sötvattenssjön som finns här på ön, vilket jag visst redan skrivit.

Visst är Möja fin, men i samma klass som Hasselö, Tjusts kanske klarast lysande stjärna, når den inte. Framför allt minns jag vyerna längs landsvägen som myvket vackrare och mer varierade. Fast då cyklade jag förvisso, här gick vi, vilket blir lite tröttsamt.

I alla fall tar jag båten nånannanstans imorgon, oklart vart än men det ska jag gå och reda ut nu med hjälp av mina båtturlistor.

I köket här inne står en pajsare och lagar mat för övrigt. Just nu är det oerhört mycket mygg. Bespruta, tack.

Sommarn är bäst i skärgårn

MÖJA. Har klivit av båten och jag har checkat in på mitt mycket simpla men billiga (150 kr) vandrarhem. Nu: bad på klipporna på östra sidan av Möja. Landhandel (Coop) i norra änden, Långvik, är stängd idag, en restaurang mera åt söder stänger tydligen nästa vecka och det är inte helt säkert att den andra lanthandeln har öppet söndagar heller, fast vandrarhemstanten trodde det.
- Det riktiga trycket varar bara tre veckor, konstaterar hon innan hon skyndar iväg med sin fyrhjuling med släp till ett annat ställe hon också driver på en annan del av ön. Lite gäster finns det kvar ändå.

Här bor ca 280 bofasta, ön har skola åk 1-9 och en åretruntöppen restataurang. Båtförbindelser är det ju också gott ställt med, iaf på sommaren, så jag antar att Möja hör till skärgårdens mera livliga tillhåll.

Vi ska försöka hugga lite käk nedåt södra delen, med samhället Berg, varifrån F tar kvälls båten. Själv stannar jag alltså över natten och tar eventuellt kvällsdopp i sötvattenssjön som finns norrut. Det har vandrarhemstanten rekommenderat.

Halvvägs till Möja

Sitter på akterdäck på M/S Värmdö och har just druckit kaffe. Skärgårn visar sig just nu från sin bästa sida - varmt, sol och nästan vindstilla. Det är en duktig båttur ut dit, vi är framme runt 12-hugget. Där ska det sedan badas och utforskas. Får se om jag tar en ny båt nån annanstans imorgon och sedan åter till Stockholm därifrån, det lutar nog åt det.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest