BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 27 juli 2010

DRAGØR: Tio år efter bron

Det är ju strax över tio år sedan Öresundsbron invigdes, så jag tänkte det kunde passa med ett besök i Dragør, den lilla till synes välmående orten i brons skugga dit det gick passagerarfartyg tidigare om jag inte minns fel. Sitter nu med min sena lunch, pasta bolognese, och ser ut över hamnen där jag ska gå en sväng sedan.

KÖPENHAMN: Molnig dag på stranden

AMAGER STRANDBAD. Idag har vi delat upp oss - P och A ville gå på Strøget, J skulle leta reda på en gratiscykel och jag har åkt ut till en delvis konstgjord, delvis naturlig strandö som ligger i området Amager, tror jag det heter, strax öster om Köpenhamns centrum och strax norr om Kastrup. Man ser flygen gå in för landning lågt över Öresund ute ovanför vattnet. Det är molnigt just nu, och kom nyss en liten regnskur, men det känns ändå som en bra prioritering.

Vi har ju hittills på resan betat av Amsterdam, där jag inte varit förut, Hamburg, där jag varit ett par gånger, och nu Köpenhamn. Imorgon hemåt mot Stockholm.

Många mil i bilen har det blivit, och jag måste säga att vare sig motorvägarna i norra Tyskland, Holland eller Danmark är direkt superfestliga. Man saknar ett mera kuperat och varierat landskap, tex det jag körde genom i södra Spanien i juni. Där hittar man strand och berg någon halvtimme från varandra.

Har ett par andra grejor jag hoppas hinna med i dag i Köpenhamn, annars blir det nog lugna aktiviteter.


/Erik

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest