BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 5 augusti 2008

Vid Nacka mot Stockholm

Jag tog tio över två-båten och är snart inne i Stockholm nu. En söt tjej som hade hand om receptionen idag ute på Grinda förklarade att strömmen gått på hela ön, även kringliggande öar eftersom de väl delar samma kabel. Men hon var inte ledsen för det.
"Vi har haft jättebra väder i två veckor", sa hon.
Jotack.
De bor i en liten stuga tillsammans, de som jobbar där.
"Bra sommarjobb, om det är soligt", konstaterade jag.
"Ja, vi får ju massor gratis här. Fast jag har ju lägenhet inne i Stockholm också."

Jag har faktiskt blivit mer sugen på skärgården, trots det här fiaskot. Nu har jag settdet när det är som sämst, eller nära sämst i alla fall. Nästa gång kan det bara bli bättre.

Nu drar kaptenen av på varvtalet, vi seglar förbi de yttre delarna av Djurgårn. Dags packa ihop datorn.

Parodi på svensk sommar

Det här börjar bli till ett dåligt skämt. Satt uppe och skrev och grejade rätt sent igår. När jag var uppe vid fyratiden hade det slutat regna. När jag vaknar idag, också rätt sent, har det börjat igen. Nu är det mera det där gnetande ursvenska regnet mot kompakt grå himmel, inte gårdagens skyfall. Därutöver har strömmen gått i stugan, så allt ligger i halvmörker och min mat i kylen blir ljummen. Tur jag inte hann gå till handelsboden och köpa mjölk. Mina jeans har torkat, men de lär bli blöta igen så fort jag går ut.

Så här sitter jag nu och knappar på batterier. Var det så här Strindberg hade det i sin lilla stuga? Det var det säkert ibland. Fast han hade inte tillgång till SMHI:s prognoser, det har jag. Den lovar bättre väder först i morgon. Men det bättre vädret har jag nästan hellre i Stockholm, måste ändå vara inne i stan på eftermiddagen. Jag ska kolla när nästa båt går för en regndag till, utan ström, har jag ingen lust med.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest