BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 1 januari 2010

Dagen efter & första dagen

COOGEE BEACH. Vi har gått hela jäkla vägen från Bondi Beach till Coogee Beach, längs trappor och gångpromenader som klänger sig fast på kustlinjen. Bondi beach är ju känd men jag är inte särskilt imponerad - rätt liten, mycket folk, och med en illa planerad ful bilparkering mitt emellan stranden och resten av samhället. Det pågår en privatfest på klubben Bondi Icebergs där nån sorts kändis troligen ska finnas - pressfotograferna häckade utanför. Jag orkade inte fråga vem de spanade efter.

Nu tar vi en bärs på Coogee Beach Hotel, här är full fart redan (kl kvart i åtta) efter denna megapromenad. Som om gårdagen aldrig existerat. Hej&hå.

Fikar i King's Cross

Vi sitter småsega på ett kubanskt fik vid Sydneys forna red light district Kings Cross. Utanför på trottoaren sitter ett skönt gäng och för oväsen. Jag har förgäves försökt avgöra vilket kön personen till höger i bild har, vi tror det är en man fast med bröst. Eller om det är en oerhört maskulin kvinna. Svår nöt.

Coco Cubano, som stället heter, är i vilket fall kasst på mat - min pasta var halvkall. Che Guevara & Castro på väggarna, trevligt.

Nu ska vi ev åka ut till Bondi beach.

PARTY: Nyår i Sydney


Gott Nytt År!
Hej alla bloggläsare & GOTT NYTT ÅR! Det nya året har för vår del inneburit party (bilden) och en långpromenad genom ett sommarvarmt Sydney från ett höghus där vi var på partaj igår och hem. Därefter några timmars sömn, så nu börjar det sakta ordna upp sig igen. Just nu har vi frukost här och Alex spelar låtar från sin Iphone.

Hamnade som sagt på cocktailparty uppe i en takvåning med utsikt över Darling Harbour. Bron såg vi inte därifrån men det var fyrverkerier ändå så det räckte. Det var Eleonores kompis Mias farsa tydligen som hade stället. Mycket uppklädda människor.

Bilden nedan är inte från något nyårsparty utan från thaiholken i Darlinghurst där vi köpte hämtmiddag igår.

Vet inte vad man gör av den här dagen men en idé är en långpromis.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest