BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 18 december 2010

VÄDER: Flygstopp i Storbritannien

Fullt snökaos i norra Europa
FLYGSTOPP. Även på söndagen är flygtrafiken stängd på London Heathrow på grund av snön. Inga flyg landar idag och bara sju har kunnat lyfta, enligt BBC. Några tusen passagerare har tillbringat natten till söndagen på Heathrow och det kan dröja till måndag innan flygplatsen är fullt igång igen. Även den mindre flygplatsen London City väntar sig förseningar idag. 50 flyg ska ha ställts in vid Gatwick.


Samtliga flyg från Heathrow till Stockholm har status "contact airline" idag.
Också de brittiska tågen har problem och motorvägarna är igenkorkade på sina ställen. Bredvid England är Irland hårdast drabbat av den stora kalla luftmassan som svept ned från Sibirien över stora delar av Europa. Folk är strandsatta även på flygplatsen Shiphol i Amsterdam och i tyska Frankfurt, där 490 flygningar ställts in idag, söndag. Vid tågstationer i norra Italien rapporteras också folk sitta fast i väntan på möjlighet att resa vidare. I Belgien stängdes en motorvägssträcka av för tung trafik redan på fredagen. Under lördagen rapporterade även Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris problem med snön och det var oklart om inkommande flyg skulle kunna landa som beräknat.


Heathrow ber om ursäkt för snökaoset på sin sajt.
TV: Snökaos i Europa
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest