BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 21 mars 2007

Rättelse om svenskarna


Jag får ta tillbaka det där om inga svenskar. Just när jag skrivit det kom två tjejer - från Linköping. De bor på taket här för $11, ca 50 spänn. De ska vidare norrut till Malaysia imorgon. Jag tipsade om att det går tåg, det kände de visst inte till.
Fingret visar var i Singapore vi bor.

Tillbaka efter stora cityrundturen

Har gatt runt mer eller mindre hela centrala Singapore City (engelskt tangentbord). Stora delar av stan ar riktigt trevliga, aven om jag inte skulle ga sa langt som att saga mysiga. Det ar lite for modernt for det.
Ar riktigt seg nu, kom just tillbaka till mitt hostel. Nu ska jag slappa en timme eller tva, kolla in kartan lite, ta en dusch och sedan, nar det drar sig mot kvall, ga ut och ta en bit mat. Samt en pilsner. Funderar pa att ga och kolla in det har Raffles Hotel som alla pratar om. Bredvid finns en skyskrapa, Raffles City, som jag tror man kan dra upp i.
Har finns en massa brittiska, amerikanska och en del australiensiska turister men jag har inte hort en enda svensk.
Gav mig pa t-banan och har varit i en forort som heter Woodlands, bland annat pa bibliotket dar. Fororterna ser valdigt mycket mer inbjudande ut an exempelvis Flemingsberg som jag har erfarenheter fran. Gront och fint.
I morgon, vid 17-haket, gar flyget till Phnom Penh och Kambodja. Har fixat ett rum dar, vilket idoga lasare av denna publikation redan vet. Vad jag ska gora fram till flyget gar imorgon vet jag inte riktigt, det ar bland annat det jag ska fundera ut nu. Klockan ar exakt 6 pm Singaporetid. Mors!

Nya hus blir gröna enligt lag

Singapore hårdsatsar på miljövänliga skyskrapor. The building and construction authority, BCA, vill göra lag av de regler som sedan 2005 rankar miljöpåverkan vid nybyggen, skriver The Straits Times. Lagförslaget ska tas fram ihop med byggbranschen och innehåller bland annat krav på intelligent luftkonditionering och bättre ventilation.

Singapore by the sea


Efter oändligt mycket krångel har jag tagit mig ner till havet. Byggen överallt gör att man får gena genom varuhus och hålla på. Här nere är inte särskilt mycket folk, rent och ganska opersonligt.
The Straits Times skriver att röken från bränderna i norra Thailand och Burma är på väg hit. En annan blaska, The Business times, har en story om att bostadsmarknaden boomar, här också. Inte minst utlänningar köper bostad i Singapore, upp 37 procent under 06.
Nu ska jag äta thailändsk mangosallad.

Rent på gränsen till sterilt


En kvinna polerar entrén till United Overseas Bank, övervakad av TVÅ gubbar som står och hänger med walkie talkie. Singapore har typ 140 banker så hon har gott om jobb. Tidvis påminner stan en del om New york. Fast utan de där charmiga sophögarna man finner på Manhattan.

Snart dags för prisjakt


Jag har köpt en svinäcklig jasminedricka, se bild, medan jag väntar på att affärerna ska öppna. Ska kolla pris på en kamera och handla ett par flipflop. Sen blir det nog en rundtur på ön om jag kan hitta en buss.
Inte så varmt än idag, 25 grader kanske, men fuktigt. Kom en regnskur igår.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest