BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 27 mars 2008

En pizza senare


BUDAPEST. Två timmars flygning från Nyköping tar dig alltså till Ungern och Budapest, som sägs vara en av Europas vackraste städer. Jag vet inte, har bara sett den i mörker ännu - kom vid 18-tiden - men det kan väl stämma.

Har en annalkande förkylning på g, som gör att trycket från flyget i öronen inte släppt helt. Jag går alltså omkring här och hör lite dåligt vilket ger en sorts Lost in translation-känsla, för dem som sett den filmen (ni andra: se den). Budapest verkar i alla fall vara tyst, ren, välskött och med ordning och reda. Manillas diametrala motsats kan man säga.

Här vimlar av turister. Jag gick från mitt hostel, där fingret pekar på kartan, ner till floden. Det tar ca 15 minuter. Sen vek jag av norrut några hundra meter, sedan inåt igen för att hitta en restaurang. Längs hela vägen fanns turister och vid bordet bredvid mitt på det kubanska ställe där jag tog en hawaiipizza och en Erdinger pilsner kom snart ett helt gäng svenska tjejer och slog sig ner.

Vädret är bra och jag gissar att jag knappt behöver rocken imorgon.

Man förväntas tydligen bada när man är i stan så det gör jag kanske endera dan. Det finns en hel drös borgar, broar och andra historiska monument att se. Budapest verkar ha gott om bra klubbar och barer också - tyvärr är jag inte pigg nog ikväll att ta mig an dem. Jag ska istället läsa min Norman Mailer nu och kanske se en film på min portabla video. Saknar fjärr till teven men det är bara skönt att slippa den.

Möter våren i Budapest

Sitter på Skavsta och har just ätit en viljelös panerad fisk, avdankat
ris och fet sås. Den här flygplatsen är verkligen inte mycket att
glädjas över. Men snart är jag härifrån - för en tredagars utflykt
till Budapest, Ungern, där jag hoppas att våren kommit längre än i
Stockholm. Turligt nog flyger jag hem på söndag kväll via Arlanda, så
jag slipper den här dåliga ursäkten för en flygplats igen.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest