BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 9 augusti 2011

LONDON: Svenska UD varnar för våldet

Kravallerna sprider sig från London till flera städer
Kravallerna och plundringarna i London har pågått i tre dygn och även spridit sig till en rad andra brittiska städer, som Birmingham, Liverpool och Bristol. En man som sköts i en bil i London har avlidit av sina skador. Londonpolisen storsatsar nu för att stoppa kravallerna och har ställt in samtliga semestrar för att få fram tillräckligt med personal inför drabbningarna som väntas fortsätta på tisdagskvällen.

Premiärminister David Cameron avbröt sin semester i Italien för att på plats i London hantera effekterna av kravallerna. "Är gärningsmännen gamla nog att begå brotten är de också gamla nog att ta straffet", sa Cameron till pressen från trappan till 10 Downing Street.

Svenska UD hade vid 19-tiden svensk tid inte gått ut med någon regelrätt avrådan från resor till Storbritannien men gick på tisdagen ut med en varning till svenskar som befinner sig i där. Besökare uppmanas vara uppmärksamma och följa nyhetsrapporteringen noga. Organisationen European Tour Operator Association, ETOA, kom i ett uttalande med påståendet att London är i princip säkert att besöka:
"The events have been largely confined to secondary shopping centres in the suburbs," skriver ETOA.

Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest