BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 30 oktober 2010

INTERNET: Nyheter på nätet - skaffa bättre koll

Se världsnyheterna på nytt sätt
HELGTIPS Jag testar just nu en gratistjänst som heter Newsmap, ett exempel på så kallad "data visualization" där från början ganska torra rådata visas upp på ett roligare och mera överblickbart sätt. Just den här tjänsten baserar sig på Googles nyhetssajt Google News (bilden till höger) som samlar nyheter online från världens alla hörn och gör dem sökbara. Det Newsmap gör är att ta dessa nyheter och visa dem som ett myller av boxar med rubriker där boxarnas storlek indikerar hur viktig storyn är.

När den här bilden ovan skapades var till exempel det förnyade vulkanutbrottet i Indonesien dagens största nyhet, enligt Newsmaps världsbild.

Genom att skapa ett användarkonto på Newsmap kan du välja vilka länder du vill ha nyheter från – Sverige finns med, men då är det snarare smartare att surfa på svenska nyhetssajter direkt – och du kan också välja vilken typ av nyheter; World, Entertainment, Business, Sport och så vidare.

Newsmap ska, förutom att sajten är kul att titta på, ses som ett enkelt och snabbt sätt att skaffa sig överblick av vad som händer. Till det fungerar den utmärkt. Och dessutom är det förstås en gratistjänst.

Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest