BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 15 mars 2010

SISTA STOPPET: Åter Peking imorgon

Kombinerat sightseeing och shopping idag. Jag har varit och sett den mäktiga Yangtze-floden som passerar strax nordväxt om Nanjing centrum på sin väg ned mot Shanghai. När man ändå är där kollar man in Nanjing Yangtze River Bridge (南京长江大桥 som den heter på kinesiska), en nära sju kilometer lång gigantisk konstruktion som kinesiska konstruktörer byggde själva sedan Kina brutit med Ryssland på 1960-talet och ryssarna åkt hem till Moskva och tagit ritningarna med sig. Det är ett imponerande bygge, helt klart. Vid huvudfundamentet där själva bron börjar står statyer i klassisk proletärstil. Bron rymmer både bil- och tågtrafik i två plan. Läs mer om bron här. Man tar buss 67 från centrum tills man ser brofästet, där hoppar man av. Sedan får man traska en bra bit för att komma upp på själva bron. Jag gissar att vardera påfarten i sig är lätt en dryg kilometer.

Har också shoppat lite. Nu sitter jag med en Tsingtao pilsner och ska käka. Åter Peking imorgon, en åttatimmars tågresa (som inleds med en överfart över bron jag just skrev om). Finns långsammare tåg dock som tar elva-tolv timmar.Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest