Hämta middagen i skogen
Så fixar du din kantarellfest ikväll

Här är tre kantarellrecept jag provat och härmed rekommenderar. De bygger på recept jag hittat på Tasteline, men i vanlig ordning har jag gjort om dem en del (delvis ett resultat av att jag aldrig lyckas ha alla nödvändiga ingredienser hemma samtidigt).
Kantarell- & korvgryta med spagetti
- Det här behöver du (2-3 port):
- Ett knippe kantareller
- Tre korvar, typ chorizo
- En rejäl näve spagetti
- Timjan & persilja
- Parmesan
- Mager matgrädde eller dito creme fraiche
1. Släng pastan i kastrullen, brassa på med salt och värme.
2. Fräs upp kantarellerna i en klick smör/olja.
3. Skär korven i bitar, ca 2 cm. I med alltihop i stekpannan.
4. När korven och svampen fått färg, häll i creme fraiche (alt mager matgrädde)
5. Salta, peppra och hysta i en ordentlig knippe hackad timjan.
6. När det bubblat på svag värme 5-10 min och spagettin är klar, lägg upp på tallrik ihop med pastan. Dutta på lite hackad persilja och riven parmesan. Ett par minitomater kanske. Klart!

Fläskfest med kantareller
Det här behöver du (2-3 port):
- En packe fläskgrytbitar
- Ett knippe kantareller
- Broccoli, ca fem-sex stadiga bitar (går bra med fryst)
- Timjan
- Creme fraiche
- Salt, peppar (gärna "orange pepper") och en halv lime
1. Fräs på fläsket (går med kyckling eller nöt också för den delen) i en wok eller stekpanna.
2. Koka upp broccolin i hyfsat rejält saltat vatten.
3. Rör ner svampen och fräs på ytterligare tills den får färg.
4. I med creme fraiche, samt peppra, salta och krama i limen. Rör lite lätt.
5. Se till att broccolin inte kokar mjuk. När den är klar, servera.
Kantarell á la solo
Klassikern: ta kantarellerna och fräs upp som de är i en stekpanna. Gott på mackan, till köttbullar, pasta eller vad som helst. Glöm inte att ta en pilsner till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar