BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 31 augusti 2008

Tvångsevakuering inleds i New Orleans

Borgmästaren i New Orleans, Ray Nagin, har givit order om tvångsevakuering av New Orleans idag, söndag, samtidigt som orkanen Gustav ökar i intensitet ute över Mexikanska golfen. Kuba har drabbats svårt av översvämningar och bortspolade vägar, rapporteras det från Havanna.

Evakueringsordern gäller från kl 8 lokal tid och Nagin, som i en intervju valde att ge Gustav det domedagsklingande epitetet "alla stormars moder", varnade via medier för att alla som inte befinner sig hemma kan komma att arresteras. Tidigare har stadsledningen meddelat att staden inte kommer att stå för några skyddsrumsanordningar under det att Gustav slår till. Arenan Superdome, där tusentals människor sökte skydd 2005 undan Katrina, har stängts. I linje med evakueringsplanerna enkelriktas nu motorvägarna ut från New Orleans in i Louisiana.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde just på radion att Gustav kan bli "Alla orkaners moder". Låter hårt för de redan drabbade i New Orleans med omgivningar.
Bra nyhetstäckning.

Erik sa...

Det är lite domedag över det uttalandet får man säga.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest