BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 27 februari 2008

Reinfeldt

Ligger och kollar på Hardtalk på BBC med Fredrik Reinfeldt. Val vinner man på valdagen, förklarar han som vanligt de usla opinionssiffrorna. Inget nytt. Han myser över det faktum att David Cameron kom till Stockholm för att snacka politik efter valet. Jag hade nog mer att lära än han, säger Reinfeldt ödmjukt.

Finale grande i Taiwan

De sista dagarna hade jag forst tankt gora av med i nagot av distrikten kring Manilla - det finns tex fina risplantager i olika nivaer och odemark norr om staden i det som kallas Luzon. Eller kan man ge sig av soderut till en annan vulkan som heter Taal, och som ska vara enklare att komma intill an den jag gav mig pa. Alternativt hade jag forstas kunnat stanna kvar har nere ett par dar till, fast det kanns som det racker med de har blekfeta europeerna nu.

Men nu blir det sa att jag aker till Taiwan de tva sista natterna istallet. Lite knasigt ar det helt klart att ge sig dit sa kort tid och det blir en extratripp som absolut spracker budgeten (som a andra sidan varit ganska modest i Filippinerna). Hela vistelsen med flyg och hotell i Taipei dundrar loss med 5000 skr. Men ar man pa semester sa ar man, sa han som kopte husvagn. Och blir det sol imorgon oxa sa tror jag det racker ett tag for mig.

Paradiset på en strand

Efter en punktering har jag nu kommit till Paliton beach. Se bilden. Det är 300 meter sand, några fiskare och så jag. Bara vågskvalp hörs. Pacific-blått vatten och bergen i fonden. Stekhett. Jag säger bara såhär: bättre blir det inte.

På ö-spaning

Kanonväder idag och jag är på väg till Siquijor, en liten ö på två mil i diameter, där det håller till en sorts naturbotgörare i de inre bergen. Häxor, som mina filippinkompisar kallar dem. Stället ligger 45 min med färja från Dumaguete. Det är inte för häxorna jag åker dit dock, utan för stränderna och naturen. Tanken är att hyra en moppe och se mig om lite.

Frukost

Sitter o äter frukost. Har fått ett berg frukt, mjölk o cornflakes. Fruktchock. Kl är 9. Två bord bort sitter vad som ser ut som en försupen tysk eller fransman med sin 20 år yngre filippinska tjej och ska just köpa klockor av en försäljare. Karln har redan sänkt minst två bira och börjar bli skränig. Beklämmande.

Flyger åter till Manilla den 29. Idag o imorgon ska jag ta mig utanför Dumaguete och kolla in beach och lite sevärdheter, samt lämna kläder på tvätt.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest