BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 8 april 2007

Het natt i Malaysia

Kuala Lumpur. Värmen är åter på den här resan. Klockan är snart halv två och det är cirka 30 grader ute. Aaah...
China Airlines hade en dålig dag vad gäller flygmaten. Jag var tokhungrig när jag kom fram till mitt hostel vid midnatt. Ändå åt jag upp hälften av fransyskans mat. Tursamt nog stänger restaurangerna inte här så nu har jag käkat kycklingklubba och ris på ett muslimskt ställe på hörnet. Kostade 7 RM, vad nu det kan vara men jag gissar runt en tia eller så.
Stannar här en natt till sen får vi se. Hela centrala KL är inom gångavstånd, ska ev utforska den med tjejerna imorgon. De pluggar i Hong Kong ihop med en massa svenskar tydligen.
Gonatt!

Data. För mycket data

Sitter på det automatiska tåget in till Kuala Lumpur city med en fransk och en tysk tjej jag träffade på flyget. KLs flygplats är det värsta jag sett, i fråga om teknik. Man går av flyget och går mot bagageuthämtningen. Men man kommer inte dit, utan till ett helautomatiskt tåg. Sen kollar de passet, sen kommer väskan. Sen är allt bara för stort och för automatiskt och för mycket data så man går vilse.
Nu ser vi Petronas Towers upplysta i fjärran. 450 meter.

En pilsner före avfärd

På flygplatsen i HK. Avnjuter en kall Tsing Tao och ett fat nötter. 80 min till avfärd.

Bussbiljett värd sitt pris

En helt fantastisk busstur till Shek O, den lilla byn på HK-öns södra del. 6:50 HKD. Färden går med dubbeldäckare över gröna kullar via smala vägar med fantastisk utsikt. Man ser kraftverksdammen på avstånd, sedan staden Stanley innan Shek Os lilla sandstrand dyker upp där nere vid kustremsan.
Halvvägs med buss 9 kliver ett skränigt gäng svenskar på givetvis.
Ska äta grillad mangokyckling nu sedan åter och hämta väskan. Finns mkt mer att se i Hong Kong känner jag, men det är bra att spara lite.

Rats!

Just nu kom en liten råtta inkrypande genom fonstret och klattrade ner bakom datorn via en sladd. Han, eller hon kanske, tycks helt oradd och van vid turister, den lilla gynnaren. Men av mig blir det ingen mat.

Lite mer HK-koll

Kina tog hela dagen igar sa jag har inte hunnit se mer av Hong Kong direkt. Men nu tycker jag ana att jag fatt lite koll pa de centrala delarna. Ska ga en promenad idag ocksa till ett par stallen jag tankt se, innan planet gar (sheit vilket uselt tangentbord, bokstaver forsvinner...).
Hinner jag tar jag aven bussen till Shek O, om jag minns ratt, en liten by pa sodra delen av HK-on. De har en fin sandstrand dar har jag last, men med detta kalla klimat har man ingen nytta av den.

Sag nu att nagon fragade var jag flyger. Nej, inte Singapore utan Kuala Lumpur, Malaysia. Darifran tar jag buss alt tag soderut till gransen till Singapore. Jag hade tankt strunta i Malaysia och ta Kina istallet (resa fran Hanoi till HK med taget) men som jag skrivit tidigare sa funkade inte tiderna. Darfor far det nu blir nagra dagar Malaysia trots allt. Har ingen forhoppning om att hinna upptacka landet pa den korta tiden, men enligt vad alla sagt som varit dar sa finns det anledning att aka tillbaka.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest