BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 27 november 2010

VÄDER: Snö i hela landet


Webbkameror från hela Sverige visar snö från norr till söder
Sajten Webbkameror.se avslöjar att vintern kommit supersnabbt – och täckt i princip hela landet, från Malmö i söder till Hemavan, Tärnaby och Åre i norr, i vitt. Så här ser det exempelvis ut vid Kungstorget i Göteborg just nu:

Känn ingen sorg för mig, Göteborg.

  • Kolla in Klart.se för den senaste väderprognosen.
SMHI meddelar följande om kommande dagars väder:
Det kalla vädret i Sverige består minst en vecka framåt. Det är ett högtryck över norra Skandinavien som upprätthåller den kalla ostliga eller nordostliga vinden. (...) Snöfallet upphör under närmaste dygnet i norr, senare också minskar det även i omfattning över Svealand. Men samtidigt förstärks ett område med snöfall över södra Götaland från i natt.


RYMDRESOR: Nasa senarelägger Discoverys sista färd

Discovery i väntläge vid Kennedy Space Center, Florida.
Läckande tank tvingar Nasa 
att skjuta upp uppskjutning
Amerikanska rymdstyrelsen Nasa har återigen senarelagt uppskjutningen av rymdfärjan Discovery, som drabbats av tekniska problem med bland annat sprickbildningar i en bränsletank. Rymdfärjan är nu planerad att lyfta mitten av december, en resa som går till den internationella rymdstationen ISS och blir Discoverys sista.

Beslutet att vänta med starten togs i onsdags sedan tekniker spenderat förra helgen med att spruta skum på kritiska delar i rymdfärjan för att lokalisera en läcka. "Det är ett komplext problem. Vi behöver förstå vilken risk vi tar", kommenterar rymdprogramchefen John Shannon enligt nyhetsbrevet Space Daily. Ett potentiellt startdatum är nu den 17 december, senarelagt från den 3 december vilket också var en senareläggning. På måndag väntas ny information om statusen för flygningen.

Som En Resande Reporter rapporterat tidigare är det amerikanska rymdprogrammet på väg att pensioneras. Efter Discovery återstår en möjlig resa med Atlantis, som egentligen skulle ha gått i pension tidigare i år i slutet av maj då färjan återvände efter sin 32:a rymdflygning och en 25-årig karriär. Nasa vill nu skicka upp Atlantis en sista gång under 2011, men det kräver ett särskilt budgetbeslut av USA:s kongress. Osäkerheten kring finansieringen har ökat sedan republikanerna tagit greppet om representanthuset efter höstens val.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest