BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 30 juli 2010

FORMFEST: En Resande Reporter 2.0 är här


NU FÅR BLOGGEN NY FORM
Just det – En Resande Reporters Äventyr byter utseende! Klockan 12.29 på fredagen tryckte jag på knappen som formade om hela bloggen, med förhoppningsvis positivt resultat. Vad tycker du? Klicka "bra" eller "dåligt" här nedanför.

En Resande Reporters Äventyr har sett mer eller mindre likadan ut sedan jag började blogga om resor 2007 (inför en rundresa i Sydostasien). Den något murriga gröna färgen kändes inte helt fräsch längre. Dessutom gör den nya mallen att en hel del nya möjligheter och funktioner kan läggas till efter hand.

Här är några finesser:

Nya kommateringsfunktioner: Längst ner på varje blogginlägg finns nu möjligheter att klicka i om man tycker texten är "bra", "dålig" med mera.
Du kan också att bland annat länka direkt till exempelvis Facebook och Twitter, eller mejla inlägget till en kompis. Dessutom syns varje inläggs etiketter – klicka på en etikett och du får upp alla inläggen inom samma etikett.

Flera kolumner: Eftersom bloggen blir bredare på skärmen så ryms numera två kolumner till höger, där det framöver förhoppningsvis tillkommer en del nya funktioner, listor, reportage och annat. Håll utkik!

Flexibel redigering: Den nya mallen gör det bland annat möjligt att ändra bakgrundsbild – exempelvis efter årstider, aktuella resor eller andra teman.

GOOGLE-KINA: Tekniskt fel bakom haveri

Det tycks nu klart att det var ett simpelt tekniskt fel som låg bakom att Googles tjänster på torsdagen låg helt nere i Kina, snarare än en dramatisk intensifiering av bråket mellan Peking och Google om censurering av sökresultat. Den amerikanska sök- och internetjättens alla funktioner via webb och mobil uppgavs ligga nere i Fastlands-Kina på torsdagskvällen svensk tid.

Bråket mellan Google och Kina tog fart i början av året när Google hotade att sluta censurera sökresultaten i Kina vilket man gjort i några år. Google hotade även att helt dra sig ur den kinesiska marknaden, och trafiken till kinesiska google.cn styrdes om till Googles Hongkong-sida.

Bråket kom olägligt för både USA och Kina, som även är oense om värdet på den kinesiska yuanen och i frågan om Taiwan och Tibet.

Men den infekterades striden tycktes mattas av under våren när det Kalifornien-baserade företaget fick förnyad licens av Peking för att fortsätta sin verksamhet.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest