BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 22 maj 2010

BOENDE: Oväntat fullt

GRANADA. Har parkerat bilen i p-garage och hittat ett billigt rum (25
€) strax bredvid, mitt i Granada. Men det var oväntat knepigt att
hitta boende: tre hostel och ett tvåstjärnigt hotell som jag testade
först hade fullt. Detta rummet behåller jag ev två nätter, men när
jag skulle förklara "eventuellt en natt till, men jag vet inte än"
så tog min spanska slut, så jag får dundra ner imorgon och kasta
fram ett "una noche mas, por favor" så får vi se om det går vägen.

Nu ska jag ut på stan och äta och kolla runt. Här är stekande sol
och lätt 28-30 grader, kl sex på kvällen. Gillar redan Granada. Här
nätverk här, så jag bifogar ett par ytterligare iphone-bilder från
dagen och från Calahonda, om det nu funkar som det ska.

BILDEXTRA: Snö i maj i Spanien

Här kramar jag snöboll i Sierra Nevada, Spanien, den 22 maj.

OFF SEASON: Bad och snöboll

SIERRA NEVADA SKI RESORT. Idag badade jag sista gången vid byn Calahonda klockan 13. Två timmar senare står jag i en snöfläck på drygt 2000 meters höjd och kramar en slaskig snöboll. Det är en ombytlig semester det här.

En dryg halvtimmes körning från Granada ligger en av bergsmassivet Sierra Nevadas skidbackar. På bergets översta delar ligger snön kvar. Uppskattningsvis är toppen på 2500-2700 meters höjd. Nedåt skidanläggningen tunnar sedan snön ut sig så att det är helt snöfritt och 25-27 grader varmt vid after ski-ställena runt Plaza Andalucia där jag nu sitter med en Cola. Men en kvarts styv promenad uppför den första liften ligger en snöfläck kvar, den 22 maj. Jag kan inte låta bli att gå dit och krama en boll. Funderar på att utmana ett par en bit bort som står och tar kort på sig själva på snöbollskrig. Men på deras sida av ravinen har allt smällt så det vore inte fair play.

Mötte faktiskt två skidåkare på vägen upp. Antar att de traskat upp till toppen för att få sig ett åk, för liftarna står still.

Jag kallar det här off season-turism, att besöka en plats vid "fel" tidpunkt: en skidort på våren och en badstrand på vintern till exempel. Det ger både nya perspektiv och oftast lägre priser.

Från Calahonda där jag sov vid kusten är det ca 8 mil till Granada, mesta delen längs en hisnande vacker motorväg genom en bergsdal. På högra sidan skymtar de snöklädda toppar som jag sitter strax nedanför nu (strax sydöst om själva Granada). Det var säkert en mil lång kö söderut till kusten - jag och några få bilister som körde åt andra hållet hade fritt fram.

Nu ska jag ta mig ner till Granada igen, bli av med bilen och hitta ett boende. Sen gäller det att kolla en stan och, ikväll, ta en Alhambra-öl. Hej svejs.

Location:Urbanización de Solynieve,Monachil,Spanien

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest