BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 23 februari 2010

TOKYO: Tillbaka till framtiden


Hade tänkt skriva ett fantastiskt trevligt inlägg om en futuristisk ö i Tokyo Bay, en rakt igenom konstgjord ö som de faktiskt lyckats få till riktigt, ja om inte trevligt så i alla fall exotiskt och spännande. Aldrig har min känsla av att vara på väg in i framtiden, ombord på någon rymdbas eller så, varit så stark som när den förarlösa upphöjda spårvägen Yurikamome Line susar iväg från Shimbashi i södra Tokyo mellan skraporna över till den av människan skapade förorten där ute i vattnet.

Där besökte jag sjöfartsmuseet – bisarrt välordnad utställning med sektioner om bland annat hur man driver ett fartyg – komplett med monter om valfångst (Japan är nästan ensamt i världen om att fånga de utrotningshotade djuren). Tyvärr var Toyotas stora show room och framtidsmuseet därute stängda, ett litet misslyckande.

Men nu blir det inget sådant inlägg – jag har faktiskt suttit och jobbat i fem, sex timmar ikväll och ska nu sova. Så är det med den saken. Grattis mig. Kastar i alla fall in en tjusig bild från det förarlösa tåget.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest