BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 30 juli 2010

GOOGLE-KINA: Tekniskt fel bakom haveri

Det tycks nu klart att det var ett simpelt tekniskt fel som låg bakom att Googles tjänster på torsdagen låg helt nere i Kina, snarare än en dramatisk intensifiering av bråket mellan Peking och Google om censurering av sökresultat. Den amerikanska sök- och internetjättens alla funktioner via webb och mobil uppgavs ligga nere i Fastlands-Kina på torsdagskvällen svensk tid.

Bråket mellan Google och Kina tog fart i början av året när Google hotade att sluta censurera sökresultaten i Kina vilket man gjort i några år. Google hotade även att helt dra sig ur den kinesiska marknaden, och trafiken till kinesiska google.cn styrdes om till Googles Hongkong-sida.

Bråket kom olägligt för både USA och Kina, som även är oense om värdet på den kinesiska yuanen och i frågan om Taiwan och Tibet.

Men den infekterades striden tycktes mattas av under våren när det Kalifornien-baserade företaget fick förnyad licens av Peking för att fortsätta sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest