BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 20 augusti 2009

Skanvik ett år senare

SKANVIK, VÄSTERVIK. Har badat vid klippbadet Skanvik på Gränsö. Det var inte direkt varmt men pigg blev man. Här var jag för nästan exakt ett år sedan, det var bra väder då också. Det blåser en frisk bris nu men jag har hittat en klippskreva i lä. Bra tradition det här att runda av sommaren i Västervik, tror jag fortsätter med det. Det var hyfsat med folk på stan, man glömmer att det är mitt i veckan och att många jobbar. Men här är det fortfarande semester, tack för det.

Skärgården i toppskick

GRYT. Har just vaknat på pensionatet i Gryt, Östergötland, där det bjuds ännu en solig dag. Kvällen igår, med ett glas rödvin på en småbåtsbrygga, var ren magi: totalt vindstilla, så tyst att man kunde höra dånet inne i sitt eget huvud, och stjärnklart.

Pensionatet ägs/drivs av en ung kille som bor här med sin familj. Inga andra gäster just nu alls, han verkade glad att någon alls kom så han fick prata med någon annan än sin sambo (och tydligen en liten nyfödd som skriker nu).

Nu blir det pensionatsfrukost, sedan en snabb koll på Fyrudden, 4 km bort där jag varit med båt flera gånger. Sedan söderut mot Västervik.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest