BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 17 april 2009

Sämre väder i Warszawa

WARSZAWA. Hittills - efter ca tre timmar i kvällsmörker - tycker jag Polen verkar trevligt. Vi har gått en promenad (via McDonalds) runt ett magnifikt palats med ett torn på 230 meter som Stalin vänligt nog skänkte stan på 1950-talet. Det innehåller nu Warszawas kultur- och vetenskapsmuseeum och man kan åka upp till 30e våningen och titta. Inte gjort det än.

Norrut sedan ligger Gamla stan, som ska beses förstås men som inte är så gammal. Bombad till grus under WWII, var den återuppbyggd så sent som 1962.

Precis utanför hotellet står en ryskregistrerad Jaguar med en dekal för ett pågående rally mellan Moskva och Nice. Det är väl ett sånt där Gumball-race som rika snubbar roar sig med på allmän väg.

Andranyhet på Sky News alldeles nyss: fängelsedomen i Pirate Bay-målet, med långt inslag från Stockholm.

Nu stad på gång: Warszawa

Ny blir det en långweekend i Polens huvudstad Warszawa, grundad 1300. Ska bli intressant. Stan bombades ju sönder och samman under kriget, och de har även koncentrationslägret Warschau där som man kan åka och titta på. Det vill jag nog se, för förra gången jag var i närheten av ett sådant, utanför Berlin sommaren 2004, så hittade vi inte fram. Tyskarna var inte så pigga på att visa upp det där tydligen.

Flyget går direkt från Arlanda. Pris: 1878 kr med Polish Airlines.

Smart finess: Hitta flygen via karta

Jag har testat en annorlunda variant av resesajt, Skyscanner.net, där man bland annat letar flygbiljetter via en karta (se bilden). Det går att söka på vanligt sätt också, på datum och destinationer i en lång lista, men det här är roligare. 

För att komma direkt till karttjänsten klickar du på här varefter du väljer din avreseort (tex Stockholm) och därefter skrollar runt dit du vill. När du valt ort visas den för tillfället billigaste biljetten till den destinationen. Klicka därefter "Show Flights". Smart, kul och praktiskt.

Jag har även byggt in kartan längst ner i den här spalten, den vita med alla inlägg som du läser i nu alltså, så det är bara att skrolla nedåt och köra igång.

Att det är de billigaste biljetterna bör man förstås dubbelkolla, likaså är det inte säkert att det finns plats på flyget bara för att det finns ett pris.  

Själv hittade jag just weekend-biljetter Stockholm-Warszawa (bilden nedan) för 1600 spänn som jag blev lite sugen på. Vi får se vad det blir av den planen. 
Warszawa.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest