BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 13 april 2009

THAILAND: Våldet ökar i Bangkok - två dödaOroligheterna i samband med demonstrationerna i Bangkok ökar. En person sköts till döds i en eldstrid i ett bostadsområde i Bangkok på måndagen, rapporterade Associated Press. Totalt har två dödsfall rapporterats, enligt bland andra nyhetsbyrån Bloomberg. En svensk på plats i den thailändska huvudstaden säger till Göteborgs-Posten att han såg skottlossning på bara några meters avstånd

Svenska UD avråder än så länge inte från resor till Thailand, men påpekar att besökare i särskilt Bangkok bör hålla sig undan folksamlingar och demonstrationer.

En Resande Reporter pratade på måndagen med Fritidsresor, där man ännu inte säger sig ha märkt några avbokningar efter att de nya demonstrationerna bröt ut under påsken. Samtidigt är årets högsäsong för Thailandsresor över för svenskarnas del och Fritidsresor kör just nu bara ett flyg i veckan till Phuket, längre söderut i landet.

Flera rapporter tyder på att mililtär och polis än så länge agerat rätt lamt mot demonstranter, som å sin sida bränt en buss och slagit sönder andra fordon och försökt inta regeringsbyggnaden i Bangkok. Oro finns nu för en splittring inom militären där den del som stöder de rödklädda anhängarna till förra premiärministern Thaksin vänder sig mot den falang som vill låta den nuvarande regeringen sitta kvar. Isåfall hotar inbördeskrig i Thailand.

Oroligheterna väntas fortsätta i natt.

KAPARDRAMAT: Så fritogs kaptenenHär är filmen som visar hur kapten Richard Phillips fritogs ur den livbåt där han tillbringat fem dygn ihop med fyra somaliska kapare. Under stark press försökte personal ombord på jagaren USS Bainbridge förhandla med en av kaparna, som tidigare knivhuggits när piraterna försökte ta över Phillips containerfartyg Maersk Alabama. Men förhandlingarna bröt samman. President Obama gav ordern från Vita Huset: Skjut för att döda.  
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest