BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 29 februari 2008

Morgon på Manillas flygplats

Det visar sig att jag är här på tok för tidigt. Gick upp kl 5, hade kunnat sova lätt en halvtimme till. Allt strul jag väntade mig efter mejlen från Expedia om att bokningen ändrats uteblev. Det är ännu en gåta vad de menar.
Enda missödet var att en säkerhetsvakt tog min hopfällbara sax. Synd, den var bra. Jag gissar att han ger den till sin son ikväll.

Jag hade förstås tappat bort nån inpasserings blankett jag fyllde i när jag kom. Men plötsligt behövdes inte den. Och så fick jag en ny att fylla i. Märkligt.

Om ett par timmar är jag alltså i Taiwan. Jag måste skaffa en Taipeikarta och försöka kolla vad valutan står i.

Prisjamforelser och krangel

Engelskt tangentbord nu. Kan konstatera efter dagens shoppingrunda att Sverige verkar ha konkurrenskraftiga priser pa elektronik. Klader daremot kostar kanske en tiondel i Filippinerna, i Malaysia ar det ocksa billigt. Kollade tva grejor idag: Ett 17-55 mm Canonobjektiv (Canon Objektiv EF-S 17-85/4-5,6 IS USM) som har gar loss pa ca 5700 kr men kan fas for under 5000 via internet i Sv. Och en Sony PSP mobilspel- och videokonsol, i Manilla ca 2000-2200, pa svensk sajt ca 1500-1700 kronor. Sa var det noterat.

Blir intressant att kolla priser i Taiwan - om jag nu kommer dit. Den meckiga amerikanska bokningssajten jag bokade via har skickat tva kryptiska mejl om att nagot har andrats i bokningen och att jag bums maste ringa till USA (kostnad: 80 peso per minut) for att fa reda pa vad det ar. Idiotiskt, skulle aldrig handa har.

Nu ska jag iaf sova, sa far vi se hur det gar.

Sjukt stort varuhus

SM Megamall. En shoppingmässig best. Notera den blåaktiga sektionen, som är kanske 30 meter hög. Tänk en betonglåda på tio sådana sektioner i bredd. Har samlat kraft utanför i tio min för att gå in.

De demonstrerar mot Gloria igen i finanskvarteren och hela Manilla är i kaos. Alla tutar samtidigt.

Orige med plastkort

Nu har det hänt igen. Jag har tvingats köpa en större väska för att få plats med allt jag har köpt. Har investerat en stor del av dagen i megavaruhuset Robertson's place, ett groteskt stort ställe som bara drar iväg åt olika håll så man går bort sig.

Åter i Manilla.

MANILLA. Klockan är 09.27 och jag har inte ätit nåt. Trodde jag skulle få en sketen macka av Air Philippines iallafall men icke.

Tjusig utsikt när planet lyfte över Negros.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest