BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 1 september 2008

New Orleans en spökstad i natt


Boston Herald, måndag 1 september.

New Orleans tömdes under helgen på människor som lämnade en tom, ödslig stad med en tung domedagsstämning vilande över sig, rapporterade medier sent på söndagen svensk tid. Samtidigt närmade orkanen Gustav sig från sydost.

Borgmästaren Ray Nagin poängterade via nyhetsrapporter nödvändigheten med att lämna New Orleans inför stormen. Alla i staden är mycket medvetna om att relativt få förbättringar har hunnit göras på det system av översvämningsvallar som så fundamentalt bröt samman för tre år sedan när Katrina slog till och risken är överhängande för nya översvämningar om Gustav håller sin prognosticerade bana.

"Jag blev rädd i sista minuten. Jag oroar mig för barnen. Vi bara inte kan stanna", förklarar Ollie Hilson, 54, för Associated Press medan hon väntar i en träningshall i New Orleans på en buss som ska ta familjen, inklusive fyra barn under 3 år, ut ur staden. Hennes packning består av en plastpåse ombyteskläder.

Ute i golfen har alla större oljebolag stängt ner verksamheten, vilket innebär att en produktion på 1,3 miljoner fat olja om dagen uteblir.

Republikanernas partikonvent kommer att påverkas av stormen, bland annat på det sättet att president Bush, svårt kritiserad för sin hantering av katastrofen efter Katrina 2005, inte kommer dit. Han levererar istället sitt tal via länk från Vita Huset, rapporterade medier på söndagen.

Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest